به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ذاکری ضمن بیان این خبر گفت: ما در این پروژه با محوریت کتابهای کافی، تألیف ثقة السلام محمدبن یعقوب کلینی(م329ق)؛ من لایحضرالفقیه، تالیف مرحوم شیخ صدوق(م381ق)؛ تهذیب الحکام و استبصار نوشته مرحوم شیخ طوسی(م460ق) که از مهمترین و ارزشمندترین منابع و مدارک شیعه امامیه بوده و به کتب اربعه معروف گشته اند و همچنین در سایر منابع روایی اولیه به استخراج سیره معصومان پرداخته ایم.
وی در ادامه به اهمیت پروژه خود اشاره کرد و گفت: بررسی جایگاه سیره نزد علمای سلف و بزرگان شیعه، توجه به سبک زندگی معصومان و برخوردشان با مردم و خانواده، بررسی و تحلیل سیره اجتماعی و سیاسی ائمه از لابه لای اخبار مختلف، ریزکاوی سیره آنان برای اسوه گیری و گسترش ارزشهای اسلامی در جامعه از مهمترین جنبه های این پروژه هستند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد: معنی سیره، معنی شیعه و سنت، اسوه بودن معصومان، اصل و چگونگی تدوین جوامع اولیه و سیر تدوین حدیث در شیعه تا زمان تالیف کتب اربعه، زندگانی، شرح حال معصومان در کتب اربعه و نهایتا سیره عملی معصومان در جنبه های آموزشی، تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و عبادی از مباحثی است که در این پروژه به آن پرداخته می شود.
ذاکری خمی در رابطه با میزان پیشرفت پروژه خود گفت: فیش برداری کتب اربعه به پایان رسیده که این فیش ها در بیش از دو هزار صفحه و بیش از سه هزار عنوان سامان یافته اند. نگارش بخش اول و دوم اثر که درباره کلیات و زندگانی معصومان است به پایان رسیده و به یاری خداوند کار نگارش فصل سوم آن از ماه آینده آغاز می شود.
مدیر پروژه "سیره معصومان در کتب اربعه" متذکر شد: فیش برداری این پروژه از 26جلد کتب اربعه با میانگین هر جلد 550 صفحه شروع و با مراجعه به شرح ها و حاشیه ها مطالب آن به صورت توصیفی- تحلیلی گزارش می شود.
ذاکری خمی در پایان با بیان اینکه کار این پروژه در فصل پایانی سال 90 آغاز شده است، گفت: با توجه به حجم گسترده این تحقیق که حداقل 600صفحه در نظر گرفته شده، امید می رود اوایل سال آینده به پایان برسد.
پروژه سیره معصومان در کتب اربعه در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دنبال می شود.
کد خبر 2047380
نظر شما